Skip to main content

Behandelingen

Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen zodat ik een goed beeld van de klachten heb, en hierop mijn behandeling kan afstemmen.

Hierdoor duurt de eerste behandeling wat langer omdat we dan wat dieper op de klachten ingaan.

Elke vervolg behandeling duurt gemiddeld een uur.

De behandeling wordt over de kleding heen gegeven. Het is daarom belangrijk om tijdens de behandeling loszittende kleding te dragen.

U ligt tijdens de behandeling op een behandeltafel, futon, of mat op de grond.

Ik behandel uitsluitend op afspraak.

Behandeltechnieken

Tijdens de behandeling kan ik gebruik maken van meerdere technieken zoals:

Moxa

Bij deze eeuwenoude techniek worden staven van bijvoetkruid boven de huid gebrand, waarbij warmte en werkbare bestanddelen in de huid en de spieren dringen. Dit is een zeer effectieve methode om stagnaties op te heffen of koude uit het lichaam te halen. Zowel in China als Japan wordt deze techniek in huislijke kring met veel succes toegepast.

Cupping

Het zetten van zogenaamde koppen is een techniek waarbij een kleine vacuümstolp op de huid wordt geplaatst. Een techniek die stagnaties in de spieren of huid kan opheffen. Tevens kan met deze techniek koude en wind uit het lichaam worden gehaald, wat onder andere zeer effectief is bij een beginnende griep.

Plumblossom techniek

De “pruimenbloesemnaald” is een hamertje met kleine naalden dat gebruikt wordt om energiepunten en meridianen te stimuleren of te kalmeren. Zeer effectief bij eczeem, (hoge) koorts, schouder- of nekpijn.

Chei Nei Tsang

Taoïsten maken geen onderscheid tussen lichaam en geest. Volgens hen worden emoties in de organen vastgehouden. Zo ontstaan stagnaties en klachten als stress en ziektebeelden.

Chei Nei Tsang is een krachtige, diepe en zachte toepassing die blokkades oplost door het masseren van het buikgebied en ook de borstkas. Chei Nei Tsang ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.

Guasha

Deze schraaptechniek is meer dan 2000 jaar oud. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van speciale Guasha olie, die uit diverse Chinese kruiden bestaat, elk kruid heeft zijn eigen werking. Het schrapen samen met de werking van de olie, zorgt voor ontgifting van het lichaam. Voorafgaand aan de behandeling is het raadzaam om gegeten te hebben, en na afloop extra water te drinken.

Tok Sen

Door middel van het inzetten van houten instrumenten worden alle pezen via een subtiele trilling bewerkt. Deze vibraties werken diep door op het bindweefsel en de spieren en activeren de meridianen (energiebanen).